Het is vakantie! ❤︎

woensdag 8 juli 2015


Nadat ik maandagmiddag mijn laatste tentamen voor dit jaar gemaakt heb, heb ik nu dan ook eindelijk vakantie. Jippie! De afgelopen week werd mijn tijdlijn op facebook al overspoelt met zonnige plaatjes van dagjes weg, terrasjes en mooie vakantiebestemmingen en ook bij andere bloggers zag ik de nodige jaloersmakende tafereeltjes voorbij komen. Zelf zat ik met het mooie weer binnen om nog even hard te studeren voor de laatste tentamens (en vond ik mezelf soms wel heel zielig), maar nu is de vakantie voor mij ook aangebroken.

Helaas ga ik deze zomer niet op vakantie naar een zonnige bestemming, maar hier is wel een hele leuke reden voor waarover jullie later absoluut meer gaan horen. Natuurlijk ga ik ook niet de hele zomer thuis zitten en naast het feit dat ik gewoon werk heb ik natuurlijk de nodige plannen voor leuke dagjes en weekendjes weg gemaakt.

Deze zomer-bucketlist met dingen die ik deze zomer absoluut wil doen, wil ik vandaag graag met jullie delen!



Weekendje eiland
Een weekendje naar Terschelling of Ameland staat absoluut bovenaan mijn lijstje. Ik vind het heerlijk om een paar dagen uit te waaien op een van de waddeneilanden en deze twee zijn mijn favoriet. Spontaan op de boot stappen als er een mooi weekend aankomt, een fiets huren en lekker naar het strand gaan geeft mij het echte vakantiegevoel. Ik ga duimen dat er snel weer een mooi weekend aan komt.




Dagje dierentuin
Van een dagje dierentuin wordt ik altijd helemaal blij. Vorig jaar ben ik met mijn vriend naar de Apenheul geweest, waar ik me enorm vermaakt heb met al het leuks wat daar te zien is. Deze zomer wil ik graag naar Burger's Zoo of Diergaarde Blijdorp, want hier ben ik beiden nog nooit geweest. Met mijn moeder keek ik vroeger op tv altijd naar 'Drukte in de Dierentuin',  waar gefilmd wordt hoe het er in Burger Zoo aan toe gaat. Het lijkt me daarom erg leuk om hier eens in real life een kijkje te nemen. In Diergaarde Blijdorp hebben ze een groot aquarium en een tuin met vlinders, dat lijkt me ook zo ontzettend gaaf! Dilemma dus naar welke dierentuin ik het liefste ga, misschien wel naar allebei.



Bezoekje aan de Spa
Dit staat al zooo lang op mijn lijstje, en steeds komt het er niet van. Deze zomer heb ik me voorgenomen nu echt een dagje, of misschien wel een mini-weekend, met een vriendin naar een Spa te gaan. Heerlijk een hele dag ontspannen in de sauna, zwemmen in mooie zwembaden en genieten van een massage. 'zucht...'



Keulen
Regelmatig vergaap ik me op Pinterest aan mooie plaatjes van allerlei vakantiebestemmingen. Al tijden geleden kwam ik deze foto tegen van Keulen en sindsdien wil ik er graag eens naar toe. Ik kom sowieso graag in Duitsland, maar dit lijkt me een hele leuke stad om te bezoeken met al die vrolijke gekleurde huisjes.




Amsterdam en Rijksmuseum
Een dagje Amsterdam mag in de vakantie natuurlijk niet ontbreken. Ik kom niet zo vaak in Amsterdam, omdat het voor mij relatief ver reizen is en het maar weinig voor komt dat ik echt een hele dag vrij heb hiervoor. Als ik in Amsterdam ben dan kom ik vaak niet verder dan winkelen, maar toch wil ik ook al tijden eens naar het Rijksmuseum. Deze zomer wil ik daarom graag een speciaal dagje naar Amsterdam om het museum te bezoeken. En misschien ga ik dan nog wel een ander dagje om te winkelen.




Bootje varen
Heerlijk om op een mooie dag het water op te gaan! Friesland is een en al water, dus we hebben hier veel prachtige vaarroutes en mooie dorpjes om aan te leggen. Gelukkig heeft m'n vriend familie met een boot, dus is een dagje varen niet moeilijk te realiseren. Het lijkt me ook heel stoer om eens een paar dagen weg te gaan met de boot, en 's nachts te slapen in de openlucht. Gewoon in een slaapzak op het dek en 's avonds kijken naar de sterrenhemel. Of droom ik nu te ver weg?

Met al deze leuke dingen op mijn lijst voor deze zomer, denk ik dat ik de komende periode wel door kom. Gaan jullie nog op vakantie? Of ga je andere leuke dingen doen?

Liefs,
Carolien







11 opmerkingen :

  1. Aah! Mooi lijstje!
    Ook ik wil heel graag naar één van de eilanden.
    Vind de natuur prachtig en zelfs na 1 dagje voel je je helemaal uitgerust.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mij heeft een bezoekje aan de eilanden precies dezelfde uitwerking, dan kun je er echt weer even tegenaan!

      Verwijderen
  2. Dat is een leuk lijstje! Geniet van je zomer! Ik ga met een vriendin naar Spanje aankomende maandag, ik heb er super veel zin in!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke dingen staan er op je bucketlist <3 Wauw, Keulen ziet er inderdaad prachtig uit met die lieve gekleurde huisjes! En een bezoekje aan een van de waddeneilanden is ook heerlijk inderdaad, hopelijk komt er snel weer mooi weer aan <3

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geniet ervan! Keulen is inderdaad de moeite om te bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Joepie voor het Rijksmuseum, dat is echt heel mooi! Have fun deze zomer!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekker lijstje! Ik ga dinsdag een paar daagjes naar Berlijn met een vriendin, en eind juli met m'n vriend naar Valencia! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een prachtige foto's! Een dagje naar de Spa is een geweldig idee. Ik ga ook nog zoiets doen samen met mijn zus :D Mooie blog heb je! X

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw die foto's en wat een leuk lijstje hé! Enjoy de zomer!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oeee leuke lijst hoor! Een spa dagje kan en moet er zeker vanaf, is zo relaxen!

    BeantwoordenVerwijderen

Follow
Made With Love By The Dutch Lady Designs