Healthy ontbijtje

maandag 30 maart 2015



Sinds een tijdje ontbijt ik iedere ochtend met een vers sapje en een schaaltje Griekse yoghurt. Brood is 's ochtends echt niet aan mij besteed. Nu ben ik sowieso geen fanatieke brood-eter, maar zo vroeg op de dag krijg ik het gewoon niet weg.

Mensen die mij kennen weten dat ik absoluut geen ochtend mens ben, dus ik neem geen bij voorkeur geen uren de tijd om mijn ontbijt klaar te maken. Maar sinds ik dit ontbijt heb ontdekt begin ik mijn dag gerust een kwartiertje eerder. Niet om het klaar te maken, want daar heb je minder dan 5 minuten voor nodig, maar om er iets langer van te kunnen genieten en ondertussen lekker nog even wat blogs te lezen.

Ik ben gek op fruit, en vind het dan ook heel fijn om mijn dag hiermee te beginnen. Zelf gebruik ik regelmatig vers fruit, omdat dit gewoon het allerlekkerst is. Maar omdat er niet altijd voldoende in huis is, heb ik voor de zekerheid altijd doosjes fruit van ome Appie in de vriezer liggen. Mijn persoonlijke favoriet is bosvruchten of aardbeien, maar je kunt het fruit natuurlijk naar jouw smaak toevoegen.

Naast dat het makkelijk te maken is en supergezond, zorgt dit ontbijt er ook nog eens voor dat je goed vol zit en heb ik tot de lunch geen behoefte meer aan eten.

Ben je benieuwd wat je nodig hebt om dit te maken? Kijk dan maar mee.


Benodigdheden: 

  • Griekse yoghurt of magere kwark
  • Vers fruit of Doosjevol fruit uit diepvries (AH)
  • Handje moerbeien
  • Handje goijbessen

Werkwijze:

Haal de avond van te voren een grote hand vol fruit uit de diepvries en laat in de koelkast ontdooien in een schaaltje. Mocht je dit vergeten zijn, geen probleem, het gebeurt mij ook vaak! Gebruik dan de ontdooifunctie van je magnetron, maar hou het fruit wel in de gaten want voor je het weet heb je kokende aardbeien ;).

Vul een schaaltje met Griekse yoghurt of kwark en doe het fruit erbij. Garneer met de moerbeien en goijbessen en klaar!




Ik ben erg benieuwd wat jullie van dit ontbijt vinden. Zelf vind ik het heerlijk en is het echt mijn vaste start van de dag geworden :)

Waar beginnen jullie je dag het liefste mee?

Liefs,
Carolien


7 opmerkingen :

  1. Omnomnom, ziet er heerlijk uit! Ik start mijn dag ook meestal met Griekse Yoghurt en superfoods als Goji Berries. Ook doe ik er vaak granola bij. Havermout vind ik ook erg lekker als ontbijtje :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mmm, granola lijkt me ook erg lekker. Maak je dat zelf?

      Verwijderen
  2. Oeh dat klinkt echt heerlijk! Wat heb je trouwens een prachtige layout <33

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reacties
    1. Het is ook echt heel erg lekker, echt een traktatie voor jezelf ;)

      Verwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit! Ik moet zelf eigenlijk ook weer een gewoonte maken van ontbijten, maar dat gaat mij altijd vrij lastig met mijn onregelmatige patroon haha.

    BeantwoordenVerwijderen

Follow
Made With Love By The Dutch Lady Designs