Recept: Healthy Bananenpannenkoeken

maandag 24 augustus 2015


Als je mij volgt op Instagram heb je dit gerecht de afgelopen weken al een aantal keren voorbij zien komen. Ik ben echt verslaafd aan deze pannenkoekjes en eet ze het liefst iedere dag als ontbijt of lunch. Deze pannenkoekjes zijn makkelijk en snel te maken, vullen goed en zijn ook nog eens gezond. Aan dit ontbijt komt namelijk geen tarwe te pas en je gebruikt geen toegevoegde suikers.
Van deze bananenpannenkoekjes kun je dus heerlijk snoepen zonder schuldgevoel en je kunt ze eten zo vaak als je wilt.

Om de bananenpannenkoekjes te bereiden heb je maar een paar ingrediënten nodig en deze dingen heb ik zelf eigenlijk standaard in huis. Naast makkelijk is dit gezonde recept dus ook nog hartstikke goedkoop. Benieuwd hoe je deze pannenkoekjes maakt? Kijk dan even mee!

Wat heb je nodig voor ca. 10 bananenpannenkoeken (2 personen):
❤︎ 2 (rijpe) bananen
❤︎ 4 eieren
❤︎ een beetje kaneel
Indien je de pannenkoekjes alleen voor jezelf wilt maken kun je de ingrediënten vanzelfsprekend halveren.

Hoe maak je het:
1. Neem een grote kom en prak de banaan totdat het een smeuïg papje is. Hoe rijper je bananen zijn, hoe zoeter de pannenkoeken uiteindelijk zullen worden. Dus heb je van die bananen waarvan de schil al bruin is en die je eigenlijk niet meer wilt eten? Ideaal! Deze zijn perfect om een zoetere smaak te geven aan je pannenkoekjes.


2. Als de banaan geprakt is voeg je de eieren toe en mix je met een garde tot de banaan en de eieren een geheel gaan vormen. Je zult nooit een heel glad beslag krijgen, maar dit is niet erg want zo hou je stukjes banaan in je pannenkoek en dat is juist erg lekker! Hieronder zie je hoe je beslag eruit zou moeten zien.


Voeg als laatste nog een beetje kaneel toe naar smaak en je beslag is klaar. Verhit nu een beetje olie in een koekenpan met een goeie anti-aanbaklaag en bakken maar. Nog een kleine tip; keer je pannenkoekjes voorzichtig om en gooi ze niet in de lucht. De bananenpannenkoekjes zijn wat breekbaarder dan de normale en anders wordt het een kliederboel in je pan.


Als je klaar bent kun je de pannenkoeken garneren met fruit naar keuze om ze nog extra lekker te maken. Natuurlijk kun je ze ook met stroop of poedersuiker eten, maar dan zijn ze natuurlijk niet meer gezond ;-) Bovendien zien ze er met fruit veel mooier en lekkerder uit. Als je de pannenkoekjes toch graag wat zoeter wilt maken raad ik je aan om in plaats van stroop of poedersuiker om agave- of ahornsiroop te gebruiken. Zelf eet ik de bananenpannenkoekjes het liefst met verse aardbeien en frambozen.


Meest. Favoriete. Ontbijt. EVER! Hiervan krijg zelfs ik (grootste ochtendhater ooit) zin om uit bed te gaan. In tien minuten maak je dit heerlijke ontbijtje klaar en naast dat het enorm lekker is, is dit ook nog eens een hele gezonde start van je dag.

Wat is jullie favoriete ontbijt om de dag mee te beginnen?
Liefs,
Carolien


2 opmerkingen :

Follow
Made With Love By The Dutch Lady Designs