Bloemetjes buiten zetten

woensdag 18 maart 2015


Toen mijn vriend en ik vorig jaar de sleutel kregen van ons huis moest er ontzettend veel gebeuren. Weken zijn we bezig geweest om het hele huis te verbouwen en nog steeds pakken we regelmatig een nieuw project aan en is het steeds niet helemaal af. Het is wel ontzettend leuk om de veranderingen te zien die we al gecreëerd hebben, dit komt ook zeker nog eens terug in een blogje!

Zoals jullie misschien wel zullen begrijpen was de tuin vorig jaar niet echt onze grootste prioriteit. We hebben het alles overwoekerende oerwoud wat er leefde verwijderd, maar hebben er verder nog niets aan gedaan.
De tuin zag er dus echt, ECHT niet uit. Toen vorige week het zonnetje steeds zo heerlijk scheen kreeg ik enorme lentekriebels, en wilde ik hier opeens toch wel graag wat aan doen.
Aangezien mijn hovenierskunsten niet voldoende ontwikkeld zijn om zelfstandig de hele tuin om te gooien, ben ik daar maar niet aan begonnen. Maar ik wil jullie graag laten zien dat je met paar kleine veranderingen al veel kunt doen om je tuin een beetje gezellig te maken.Zoals je op deze foto's kunt zien was onze tuin niet bepaald een gezellige plek om te vertoeven. Ik vond er niks aan, zo'n tuin zonder planten en bloemen.

Afgelopen donderdag ben ik er samen met mijn moeder erop uit gegaan om hier verandering in te brengen. Aangezien het net zoals vandaag heerlijk weer was, gingen we lekker op de fiets. Eerst naar de Intratuin, en vervolgens naar de Praxis. Wisten jullie dat ze daar ook veel plantjes verkopen? De praxis is een stukje voordeliger dan de Intratuin en de kwaliteit van de plantjes is naar mijn inzien even goed.

Ik wordt altijd helemaal vrolijk van al die verschillende bloemetjes in allerlei kleuren. Zo vrolijk dat ik vergat dat het allemaal op de fiets mee naar huis moest en natuurlijk veel te veel kocht. Maar met de fietstassen vol, een tray op de bagagedrager, tasjes aan het stuur en een zak potgrond voorop mijn fietsrekje, paste het allemaal net. Wij hebben weer eens bewezen dat je heus wel een hele hoop op de fiets kunt halen, maar echt praktisch was het niet. Wel hilarisch! Voor het gemak zou ik je daarom aanraden toch lekker met de auto te gaan voor deze keer (dan kun je nog meer gezellige plantjes meenemen!).

Het afgelopen weekend ben ik druk in de tuin bezig geweest en jullie mogen meekijken naar het eindresultaat.De hangende basket heb ik vorig jaar gekocht bij de Action. De bloempot is gekocht bij Praxis en deze plantjes heb ik gehaald bij de Intratuin


Dit schattige bloementrapje heb ik gehaald bij de Action, de gekleurde bloempotten en alle plantjes komen van de Praxis. Het kratje hadden we al een tijdje in bezit en het leek mij een erg leuk idee om deze op te hangen. Soortgelijke kratjes vind je veel op marktplaats of bij sommige bouwmarkten.


De potten op deze foto heb ik al enige tijd in bezit en zijn niet meer verkrijgbaar. De plantjes heb ik gekocht bij de Praxis. De poes is helaas niet te koop. Hij is wel erg leuk <3


Voor de enigzins oplettende kijker valt op dat onze rode kater Tommy op veel foto’s terug komt. Tommy is gek op aandacht en op foto's, dus hij zorgt er vaak voor dat hij in beeld komt. Dit maakt dat fotograferen soms wat lastig is als hij in de buurt is, maar levert ook wel leuke plaatjes op. Hieronder nog een paar foto's van Tommy.
Zoals jullie hebben kunnen zien is de tuin met een paar simpele aanpassingen een stuk gezelliger geworden. Ik ga dan ook de rest van de middag maar lekker zonnestraaltjes vangen!

Hebben jullie ook een tuin? En hebben jullie ook altijd zo'n zin om bloemetjes buiten te zetten zodra het lente wordt?


Liefs,
CarolienP.S: Het zal de komende dagen even stil worden want ik vertrek morgen naar Barcelona! Natuurlijk volgt er vanuit daar wel weer een update.


4 opmerkingen :

 1. Wat is het prachtig geworden. Een hoop bloementjes in de tuin maakt al een groot verschil. Mijn vriend en ik hebben helaas geen tuin/balkon en daar baal ik stiekem heel erg van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, wat een lieve reactie! Wat jammer dat jullie helemaal geen buiten hebben, gelukkig is de prinsentuin dichtbij en is het daar ook prachtig met alle bloemetjes en bootjes ;)

   Verwijderen
 2. Wat is je tuintje mooi en fleurig geworden! Ik heb ook een tuin met nog heel wat werk aan, alleen met een grote hond die graag putten graaft is het nogal onbegonnen werk ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Bianca! Hahaha dieren en graven.. Zie het ze maar eens af te leren, dat is pas onbegonnen werk! Misschien moet je de tuin zo vol met bloemen zetten dat de hond er niet meer tussen past? Anders is een paar mooie potten ook al een verschil!

   Verwijderen

Follow
Made With Love By The Dutch Lady Designs