Zondags blogje

zondag 12 april 2015


Vorige week heb ik met mezelf de afspraak gemaakt om op zondag geen blogjes meer te schrijven. Zondag is weekend, één dagje per week me-time. Daarnaast vond ik het wel handig om een beetje regelmaat te gaan aanbrengen in het geheel, dus leek het me een goed idee om voortaan mijn blogposts te plaatsen op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Dan weten jullie tenslotte ook wanneer je weer een nieuw stukje kunnen verwachten.


Ik moet toegeven dat de eerste week van mijn meer gestructureerde bloggersbestaan niet echt een succes was (fail!) Maandag had ik een goed excuus, het was tweede paasdag. Dus een legitieme reden om pas dinsdag een bericht te plaatsen. Woensdag was mijn stukje mooi op tijd, yeah! En vrijdag en zaterdag, ja die moeten nog steeds verschijnen. Oeps! 

De reden van deze vertraging is dat ik vrijdag mijn eerste werkdag had. Van de zenuwen had ik serieus slapeloze nachten (wisten jullie al dat ik ooit ben aangenomen bij de toneelschool?). Nu de eerlijke versie: Donderdag had ik een gezellig dagje met een vriendin in Groningen. Zo'n dag die zó gezellig is dat je alle besef van tijd kwijt bent. En dan kun je dus het plan hebben om 's avonds te bloggen, maar daar kwam dus niets van. Eerder die week moest ik nog volop studeren, dus ik had die week al weinig tijd gehad om artikelen te schrijven. En soms moet je jezelf even een dagje helemaal niets gunnen toch?

Helaas weet ik van mezelf dat ik enigszins een ongeleid projectiel ben. Chaoot is al jaren mijn tweede naam, ik doe het liefst honderd dingen tegelijk. Heel leuk en gezellig allemaal, maar niet erg productief! Omdat ik het bloggen enorm leuk vind is het niet zozeer lastig om hier tijd voor vrij te maken, maar het creëren van regelmaat en het productief besteden van mijn tijd is ook wel belangrijk. Ik was deze week dan ook heel blij met de tips van Femke van Younique om productiever te worden als blogger.Vanaf komende week ga ik werken met een blogplanning om een indeling te maken voor al mijn ideeën en zal ik proberen om vaste momenten te creëren om mijn artikelen te schrijven. Vroeger opstaan was ook een goede tip, gelukkig komen er een paar mooie dagen aan wat dat net een beetje makkelijker maakt.

Behalve op zondag, want dan mag ik uitslapen op mijn blog-vrije dag. 

Nou goed, verder zal ik het kort houden vandaag, want;
- dit is alweer een veel te lang bericht geworden.
- en het is tenslotte zondag, rustdag weet je nog!
- ik heb bij deze mijn belofte om niet op zondag te schrijven alweer gebroken (oeps).
- het is prachtig weer, dus tijd om lekker buiten door te brengen.
- ik heb niet zoveel boeiends te melden. onzin, ik heb nog wel tien ideeën!
- ik heb wel wat beters te doen. echt niet.
- Jullie verdienen ook wel een vrije zondag!

Ik beloof hierbij plechtig dat ik mijn leven zal beteren en dat mijn blogs vanaf nu op vaste dagen zullen verschijnen (ja echt, heus!). 


Zijn jullie soms ook zo chaotisch? Hoe zorgen jullie ervoor dat je niet in de knoop komt met je blogplanning?Geniet van het mooie weer!

Liefs, 
Carolien6 opmerkingen :

 1. Ik ben ook heel chaotisch! Bloggen op vaste dagen vind ik enorm moeilijk. Ik probeer mezelf hierin wel wat vrijheid te geven, het moet tenslotte wel leuk blijven :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, leuk berichtje! Ik herken het wel hoor, zelf ben ik ook erg chaotisch. Maar ik heb me voorgenomen om sowieso een bericht op vrijdag en zondag te plaatsen en dan door de weeks zelf invulling eraan te geven. Werkt prima tot zover hihi. Succes nog en geniet van je zondag, liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat lijkt me echt een goed systeem, orde staat momenteel nog niet in mijn woordenboek ;)

   Verwijderen
 3. Ik ben net iets té georganiseerd. Ik plan echt alles, ik hou daar wel van. Ik wenste dat ik wat meer chaotisch was!

  BeantwoordenVerwijderen

Follow
Made With Love By The Dutch Lady Designs