Een middagje naar de dorpstuin

dinsdag 25 augustus 2015


Zondagmiddag ging ik samen met mijn vriend naar de dorpstuin vlakbij Leeuwarden. Het was die middag oogstfeest, een jaarlijks terugkerend feest van de dorpstuin met allemaal kraampjes, hapjes, muziek en gezelligheid. Ik was nog nooit bij de dorpstuin geweest, maar wilde er altijd al eens naar toe en dit leek me een leuke gelegenheid om eens een kijkje te gaan nemen.

Het was prachtig weer en mede daarom gezellig druk op het oogstfeest. Er waren een hoop lekkere drankjes en hapjes met ingrediƫnten uit de dorpstuin, er was live muziek en er waren kraampjes met natuurlijk groenten en fruit van de tuin, maar ook allemaal andere dingen. De sfeer was enorm relaxed. Er stonden overal picknickbankjes, maar veel mensen namen ook plaats in het gras en bleven net als ons lang hangen om te genieten van de mooie omgeving en fijne sfeer. Dankzij het heerlijke zonnige weer kwam de tuin ook extra mooi tot zijn recht. Ik verbaasde me erover hoe groot en uitgebreid de tuin was. Er wordt werkelijk van alles verbouwd, van groenten en fruit tot kruiden en prachtige bloemen. Bij de tuin zit ook een winkeltje, waar ze alles verkopen wat op de tuin verbouwd wordt. Ik vond het echt zo ontzettend leuk dat ik zeker snel weer eens terug kom.

De gezelligheid en de prachtige locatie leenden zich er natuurlijk heel goed voor om te fotograferen. Ik kon het dan ook niet laten om veel foto's te maken die middag en was erg blij dat ik mijn camera had meegenomen. Hieronder zie je een kleine impressie van de dorpstuin en het feest.De tuin heeft zoveel prachtige planten en bloemen, ik werd er helemaal blij van. Overal zoemen bijtjes en hommels en vliegen prachtige vlinders. In het midden van al dat moois staat er zo nu en dan een bankje, zodat je even heerlijk tot rust kunt komen. Terwijl ik aan het fotograferen was plofte Jacob lekker neer op een bankje tussen de bloemen. Ik had me echt nog uren kunnen vermaken met mijn camera, al was dat niet zo gezellig geweest voor vriendjelief.

Op het feest stonden allerlei kraampjes waar ze producten van de tuin verkochten. Ook waren er andere kraampjes, maar deze vond ik toch wel het leuks. Je kon merken dat iedereen het erg naar zijn zin had op het feest. De mensen waren heel aardig en relaxed, en veel mensen gingen net als wij lekker in het gras zitten om van alles om ons heen te genieten. Wij proefden heerlijke zelfgemaakte cheesecake en een sapje met ingrediƫnten die vers geplukt werden uit de tuin. Tijdens onze wandeling kwamen we zelfs de mevrouw van het kraampje tegen die bramen aan het plukken was voor in de smoothie.


In de tuin bloeit en groeit echt van alles en nog wat en er is zelfs een vlindertuin! Ik maakte voornamelijk foto's van alle prachtige bloemen, maar ook de gewassen zien er prachtig uit en zijn zeker de moeite waard. Ik wilde jullie ook nog graag de reusachtige pompoen laten zien die waar we letterlijk bijna tegenaan liepen. Deze pompoen was serieus wel meer dan een halve meter hoog en breed. Best indrukwekkend dacht ik.


Mijn vriend en ik hadden een heerlijke middag in de dorpstuin. Vanaf nu ga ik zeker vaker, want ik vond het erg leuk om wat rond te dolen tussen alle plantjes en bloemen en werd er helemaal rustig van. Als cadeautje kreeg ik van mijn vriend nog deze prachtige bos bloemen. Een mooie herinnering aan deze fijne dag.

Zijn jullie wel eens in een dorpstuin of volkstuin geweest?
Liefs,
Carolien

7 opmerkingen :

 1. Prachtige foto's zeg! Lijkt me fijn om doorheen te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Misschien is er ook zoiets bij jou in de buurt..

   Verwijderen
 2. Het ziet er echt super leuk en gezellig uit! Ik word helemaal vrolijk van de foto's! Zo heerlijk kleurrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik werd ook helemaal blij van al die mooie bloemen in verschillende kleuren :)

   Verwijderen
 3. Ziet er erg gezellig uit! Mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw je hebt erg leuke en mooie foto's gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen

Follow
Made With Love By The Dutch Lady Designs