Recept: Cherry cheesecake

woensdag 8 april 2015


Tijdens het paasweekend had ik weer eens de tijd om lekker in de keuken te staan en heb ik een heerlijke gezonde cheesecake gemaakt. Het recept komt uit het boek Powerfood van Rens Kroes. Ik ben gek op dit boek! Sinds ik het in huis heb pak ik het er vaak bij als ik zin heb in iets lekkers wat toch verantwoord is. Zo heb ik al een aantal keren chocoladeballetjes en raw oreo's gemaakt, maar in het boek vind je ook heerlijke recepten voor maaltijden, gezonde sapjes en smeersels voor op brood. 

Deze keer ging ik voor een recept wat ik nog niet eerder had gemaakt; Cheesecake. You've got to love this. Mij mag je echt wakker maken voor de cheesecake van Coffee Company, oh my wat is deze lekker! Helaas alleen niet zo gezond. Toen ik de ingrediëntenlijst van dit recept zag was ik erg benieuwd of deze taart echt de smaak van een cheesecake zou hebben. Er zit geen dingen zoals roomkaas of boter in deze taart. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt dus ik ging aan de slag met dit recept en wil graag het eindresultaat met jullie delen.


Mmmm, ziet dit er niet lekker uit? Wij hebben er thuis inmiddels lekker van gesnoept en ik kan je vertellen dat het erg lekker is. De bodem van amandelen en dadels is lekker zoet. De bovenlaag smaakt echt naar cheese, met een lichte notensmaak. De topping van suikervrije kersenjam maakt het helemaal af. De taart is hier thuis door het testpanel (lees: mijn vriend en ik) helemaal goedgekeurd en wordt zeker nog eens opnieuw gemaakt. Rens heeft nogmaals bewezen dat ze weet wat gezond is, maar ook zeker wat lekker is. 

Het fijne aan de recepten van Rens is dat ze allemaal makkelijk te maken zijn. Ben je ook benieuwd hoe je deze taart maakt? Ik zal je uitleggen hoe het werkt.

Wat heb je nodig
❤︎ Een goede blender die sterk genoeg is om noten fijn te hakken. (Stamp of hak de noten anders eerst fijn voordat je ze in de blender doet.)
❤︎ Springvorm van 24 cm doorsnee

Ingrediënten
Voor de bodem:
❤︎ 300 g amandelen
❤︎ 300 g dadels zonder pit

Voor de vulling:
❤︎ 600 g rauwe cashewnoten (mocht je deze niet kunnen vinden, koop dan in ieder geval ongezouten noten)
❤︎ 240 g kokosolie
❤︎ 160 ml citroensap
❤︎ 180 ml agavesiroop
❤︎ 125 ml water
❤︎ snufje zeezout
❤︎ 2 tl vanille-extract of aroma, ongezoet

Voor de topping:
❤︎ Een pot kersenjam

Wat moet je doen
Begin met het weken van de cashewnoten in water. Doe dit minimaal een uur. Vet ondertussen de springvorm in met kokosolie en maak de bodem door de amandelen en de dadels in de blender fijn te mixen. Druk het amandel-dadelmengsel op de bodem aan, totdat deze helemaal bedekt is. Maak dan je blender schoon, deze heb je namelijk opnieuw nodig voor de vulling. 

Als de cashewnoten geweekt zijn dan mix je ze met alle andere ingrediënten van de vulling tot het een romig geheel wordt. Verdeel dit over de bodem in de springvorm en strijk de vulling mooi glad (voor zover dit wil). Zet de cheesecake dan in de vriezer, hij moet een nachtje opstijven. Haal hem de volgende dag uit de vriezer en laat de cake nog ongeveer drie uren op temperatuur komen in de koelkast. Dan is dit je resultaat.


Om de cheesecake extra lekker te maken kun je hem na het snijden bestrijken met de kersenjam. En dan is je stukje taart helemaal klaar om heerlijk van te genieten met een kopje thee of koffie.


Nog één foto om het af te leren :)


Mocht je hem niet in één keer helemaal willen opeten, dan kun je gewoon de helft invriezen totdat je denkt dat het weer tijd is voor taart.

Hopelijk heb ik jullie het water in de mond laten lopen en gaan jullie ook snel aan de slag met dit lekkere en makkelijke recept. Als je meer van dit soort gezonde baksels wilt maken kan ik je het boek Powerfood van Rens Kroes erg aanbevelen. Het is te koop voor € 19,99, maar voor maar € 17,50 is hij van jou met een halfjaarabonnement op het tijdschrift Glamour. Misschien wel een heel leuk cadeautje voor jezelf.

Proberen jullie ook graag gezonde recepten?


Liefs, 
Carolien








5 opmerkingen :

  1. Het ziet er heerlijk uit! Ik vind het boek van Rens Kroes ook ontzettend fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, dat ziet er onwijs lekker uit zeg! Die foto die je ervan hebt gemaakt is ook ontzettend mooi <3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. MMM ziet der lekker uit. Ga het ook eens proberen maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oehlala, ziet er heerlijk uit. Ik heb eens een soortgelijke taart gemaakt, en die was ook erg lekker <3 Goed vullend ook vanwege al die noten!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er lekker uit zeg! Ik kan helaas niet tegen noten en amandelen dus de meeste recepten uit het boek van Rens Kroes moet ik aanpassen of kan ik helemaal niet maken jammer...

    BeantwoordenVerwijderen

Follow
Made With Love By The Dutch Lady Designs